3 leuke activiteiten voor thuis

Komen er binnenkort vrienden langs en ben je op zoek naar een leuke activiteit om het feestje nog toffer te maken? Wij schotelen je 3 activiteiten voor die je thuis kan proberen met je vrienden.

Oja! En zonder al te veel voorbereiding natuurlijk, het is al druk genoeg!

1) Search challenge

Koop in de winkel een groot pak lekkere snoepjes of dessertjes. Jij als gastvrouw/gastheer verstopt alle lekkernijtjes doorheen het huis. Aan jouw gasten om alle snoepje terug te vinden. Elke speler speelt voor zicht, competitie ten top!

  • Voorzie 15 snoepjes/mini dessertjes per persoon
  • Verstop ze in huis of buiten
  • Vraag aan alle spelers hun selfie-cam aan te zetten en zichzelf te filmen
  • De spelers krijgen 3 minuten op zo veel mogelijk snoepjes te verzamelen
  • Tel af en zoeken maar!

Oja, baken het speelterrein goed af. Zo voorkom je dat iemand tussen je onderbroeken gaat neuzen.

Wij speelden deze activiteit op Pasen (tijdens de corona lockdown)… Benieuwd hoe leuk het was?

2) Escape box bij je thuis

Jep, een beetje reclame voor onze eigen activiteit! De escaperoom in een kist die je thuis kan spelen. Of je nu een zonnige BBQ organiseert of een winterse avond, de escape box zorgt voor een leuke activiteit met je vrienden. Een escape box kan verschillende thema’s hebben huur je bijvoorbeeld “A Pirate’s Old Whiskey Crate” maak er dan een piraten bijeenkomst van en vraag aan de genodigden een leuke piraten outfit aan te trekken. Zo maak je er een levendige boel van!

Meer informatie over de escape boxes, klik hier.

3) ‘De slimste vriend ter wereld’ quiz

Haal je Erik Van Looy lach maar boven want met deze website organiseer je je eigen ‘De slimste vriend ter wereld’ bij je thuis. Er bestaan natuurlijk heel veel quiz-platformen waar je leuke quizzen kan samenstellen. Een van de bekendste quiz-formats in Vlaanderen is ‘de slimste mens ter wereld’. Het enige wat je nog hoeft te doen is zelf leuke vragen te bedenken (maar deze kan je eenvoudig online opzoeken). Deze activiteit is echt perfect voor een koude winteravond.

Tot slot,

Heb je een van deze activiteiten zelf geprobeerd? Laat het ons zeker weten en tag ons op sociale media met de tag @escapeboxes. Bedankt! En veel plezier op jullie vriendenavond.

Jonas Douchy Escape Box Huren

Hey, ik ben Jonas! Met het ontwikkelen van uitdagende escape games breng ik vrienden dichter bij elkaar. Datzelfde doel wil ik bereiken met deze blog, jou inspireren vrienden samen te brengen. Veel leesplezier!

Meer blogposts